• 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 větší šalotka [A/N]
  • 1 větší stroužek česneku [A/N]
  • galangal [pokud je]
  • 5 cm kousek čerstvého zázvoru
  • kousek čerstvé chilli papričky podle chuti [A/N]
  • 1 větší kuřecí prso (cca 200 g) nebo krevety
  • hrst žampionů (plechovka) nebo hlíva ústřičná
  • 1ks mrkve [na plátky]
  • 2x rajče (bez slupky a středu) [na kostičky]
  • 300-500 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka (plechovka)
  • 1 stonek citrónové trávy [A/N]
  • 2ks lim. listů [A/N]
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • soj. omáčka [A/N]
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z půlky limetky (3PL)

Na oleji zpěnit kari pastu s šalotkou. Přidat zázvor, galangal, lim. listy a zalít vývaem. Přidat kokoseové mléko, rybí omáčku, sojovku, cukr. Vše krátce provařit a přidat mrkev, žampiony a rajčata, stonky koriandru,a citronovou trávu. Když je téměř hotová mrkev přidáme na tenké plátky kuřecí maso a ca 2min. vaříme. Nakonec přidáme šťávu z limetek a chilli.

Servírujeme ozdobené jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.